LGS

2024 LGS Özel Okul Boş Kontenjanlarına Merkezi Yerleştirme Yapılacak!

Millî Eğitim Bakanlığı özel okullardaki ücretsiz kontenjanlar için merkezi yerleştirme yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların kanuni hakları gereği özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla merkezi yerleştirme yapılacak.

Yeni Düzenlemeler ve Hedefler:

  • Merkezi Yerleştirme: Gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla, özel okullardaki ücretsiz kontenjanlar için merkezi yerleştirme yapılacak. Bu, öğrencilerin daha kolay bir şekilde özel okullara kaydolmalarını sağlayacak.
  • Kimler Ücretsiz Okutulacak?: Özel okulların ücretsiz kontenjanlarından yararlanabilecek öğrenciler, şehit ve gazi çocukları ile haklarında korunma, bakım veya barınma kararı verilen çocuklar olacak.
  • Puanlama ve Eşitlik: Yerleştirme işlemi, öğrencilerin tercihlerine göre yapılacak. Eşitlik durumunda, puanı yüksek olan öğrencilere öncelik verilecek. Aile geliri, okuyan kardeş, engellilik, spor ve bilim alanlarındaki başarılar gibi kriterler dikkate alınarak puanlama yapılacak.
  • Başvurular ve Kayıtlar: Başvurular yaz döneminde dijital sistem üzerinden alınacak. Yerleştirme hakkı kazanan öğrenciler, özel okullarla iletişime geçerek ücretsiz kayıtlarını yapacaklar.

Bu önemli adım, ücretsiz eğitim hakkına sahip öğrencilerin özel okullara daha kolay erişimini sağlayacak ve eğitimde fırsat eşitliğini destekleyecek.

unirotam

https://www.unirotam.com/


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu